Svealånet forbrukslån

Svea Finans er en av de mindre bankene i Norge, men har likevel fått etablert seg som en seriøs aktør i finansbransjen. Selskapet ble startet i 1981 og tilbyr flere ulike tjenester til private og bedrifter. De har spesielt gjort det bra innenfor factoring, betalingsoppfølging og utlån. Innenfor disse feltene har de vokst til å bli en betydelig aktør på markedet. I dag har Svea Finans 650 ansatte med kontorer i hele Skandinavia samt flere andre steder i Europa. Innen utlån til private, tilbyr Svea Finans boliglån og forbrukslån. Sistnevnte låntype har blitt mer og mer populært hos Svea gjennom deres eget Svealånet. Her kan du låne fra kr 1000 og helt opp til kr 400 000. På den måten kan du finansiere de ønsker eller drømmer som du måtte ha. Banken spør deg ikke en gang om hva pengene går til, som låntaker bestemmer du dette på egen hånd.

Er et forbrukslån noe for meg?

finance-1024x680Det spørsmålet skal vi overlate til deg selv å bestemme, men det er en grunn til at flere og flere benytter seg av et forbrukslån når de skal oppfylle drømmene sine. En ting er at det er vanskelig å få lagt større summer til side, spesielt om du ønsker å pusse opp hjemme, kjøpe ny bil eller modernisere hytta. Da blir det fort relativt store beløp som trengs og det kan gjerne ta mange år å få lagt av nok penger til dette. Ikke alle har tålmodighet eller anledning til å vente så lenge med å realisere enkelte prosjekter og da kan et forbrukslån være svaret du ser etter. Selv om det selvsagt ikke er gratis å låne penger, så vil du likevel få noe tilbake om lånet brukes til forbedringer hjemme eller på hytta. Boligen din må nødvendigvis holdes i god stand slik at verdien beholdes eller enda økes når du pusser opp. Og nettopp oppussing er den vanligste grunnen til at folk søker om et forbrukslån. Med mulighet for å søke om et lån på inntil kr 400 000 og betale det tilbake innen femten år har gått, blir lånet ikke en alt for stor belastning på budsjettet. Dette sikrer at du får råd til å bytte ut det som trengs enten det er hjemme eller på hytta. Dette er investeringer som koster en del penger, men samtidig sikrer at du fortsatt har en bolig som er i god stand. Med et nytt kjøkken eller bad på plass vil verdien formentlig øke og du får på den måten noe igjen for investeringen du har gjort.

Betingelsene som følger Svealånet

På nettsiden til Svealånet kan du regne ut hvor mye et lån vil koste deg i måneden, ut fra hvor mye du ønsker å låne samt lengden på nedbetalingen. Husk på at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, desto større blir utgiften på lånet da renten løper i hele låneperioden. Og nettopp renten er den dyreste faktoren ved et lån. Hvor mye du faktisk må betale i rente, avhenger av den kredittvurderingen banken gjør av deg når du søker. Den effektive renten går fra 9,9% og opp til 27%. Men veldig mange betaler rundt 16-18% i rente på et forbrukslån. I tillegg må du betale et termingebyr på kr 40 og et etableringsgebyr på kr 750.

Elektronisk og enkel søknadsprosess

Ønsker du å søke om lån gjennom Svealånet, så er det enkelte krav du må oppfylle først:

  • Du må ha norsk statsborgerskap eller ha vært bosatt i landet i minst tre år
  • Du må ikke være yngre enn fylte 20 år
  • Du må ha en fast inntekt på minst kr 230 000
  • Du må ha fast adresse i landet
  • Og du må ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Kan du oppfylle disse kravene, går du inn på Svea Finans sin nettside og fyller ut søknadsskjemaet. Du vil motta svar ganske raskt og blir søknaden din innvilget, får du tilsendt et tilbud om lån samt de betingelser som er knyttet til. Alt kommer i innboksen din. Les gjennom det hele og kan du godta betingelsene, signerer du enkelt og greit på dokumentene med din BankID. Du må i tillegg laste opp en kopi av din siste lønnsslipp og selvangivelse. Når dette har blitt godkjent hos Svealånet, noe som skjer i løpet av dagen, så kan lånet utbetales og du kan sette i gang med prosjektet ditt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *